torstai 19. tammikuuta 2012

Otsikko

Kyä se niin on jotta kelit on paskat oli mikä vuoden aika tahansa. Saatana. Nyt tota lunta tulee aivan helvetisti, koko heltsinki on tukkeessa, ja mun jalat vasta onkin tukkeessa kun tuola yrittää mitään trikoo aktiviteettiä harrastaa.

Äsken kävin joraan 17.4km. Ohjelmassa luki että 20km, minkä siinä teet kun lunta on 10-20cm tiestöllä ja lisää tulee koko ajan. Jalat oli jo aivan puhki 12km rusikoinnin jälkeen, suuntasin siinä vaiheessa kotia. Nyt vois reisillä, pohkeilla tai perseellä soittaa paranoidin, siksi kireällä lihakset on.

Kyllä hiihto on hieno laji. Mutta kyllä se nyt jumalauta on rankempaa ku juokseminen, juostessa ei tartte kun laittaa töppöstä toisen eteen ja käsillä huitoo siinä sivuilla sopivasti. Hiihtämässä mennnään välillä virta-koivua, välillä ykspotkusta ja välillä vuorohiihtoo ja välillä ollaan muna-asennossa. Ja sitten on viä se luikka tekniikka, siihen tarttee kuulemma ihan omanlaiset sukset, sauvat ja monokkelit. Ja siinä on tua tekniikka skaala viälä laahempi kun perdaalin puikoilla sujuttelussa. Sitten niitä seipäitä pitää rasvata, jatkuvasti. Jumalauta mullakin on 20kg rasvoja tuommosessa työkalupoksissa vaikka kuulun kuntohiihtäjien alimpaan kastiin, rupee vituttamaan jo siinä vaiheessa kun kattoo sitä purkkien ja pulkkien määrää. Sitten on rautaa, on harjaa, on föönit, korkkeja on kuutta eri laatua, siklejä joka lähtöön. Sitten vielä hitsailin joululomalla voitelupukin. Vittu mikä määrä romua.
Loppuvetoyhteen: kyllä juoksu on kevyämpää fyysisesti, psyykkisesti ja materiaalinkin puolesta. Mutta kyllä kumpikin laji vaan on hienoja.

Viime viikolla paukku 100km piitkästä aikaa, 102.5km ja höysteenä vielä reilu 30km hiihtoa. Vajjaa 13h. Pidän tuota viikkoa harjotuskauteni ekana harjoitus viikkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti