tiistai 14. kesäkuuta 2011

optimisitinen valmistautuminen

Aika hyvin oli hiihtäjä ruvennu matimaatikalla speguloimaan. Mutta ittepähän valitti juoksumatkansa, oishan tuossa ollu matkoja tarjolla vaikka sadasta metristä sataan kilometriin! Turha on tuon muikunruodon ruveta uhoomaan kummalla on kovempi rojekti.

Käväsin äsken tekemässä pientä viimestelyä, 6x1km hieakkatiepätkää edes takasin. Palautus ruhtinaalliset 3min hölkkää. Koutsi soitti aamupäivällä kun oli parturiin menossa ja anto sabluunan; pitkä alkuverry ja heikkis matin tyyliin jo alkuverryttelyssä reilu 10min vk 1 ajoa. Vedoissa mieluusti ei maukkalle ollenkaan, ja juoksu pidettävä rentona. No sehän on selvää. (paitsi tuo, että ei maukalle, kyllähän vetoreenissä on aina maukkaa otettava vikassa niitissä) On muuten hienoo kun on valmentaja, ei tartte itte funtsia kaikkee, muutaku vasta jälkikäteen. Vetelin sitten 8km alkuverryt ja 2.5km lönkyttelin semmosta alle 4:20 vauhtia. Syke oli kylläkin pk 2 alueella, mutta ei tuntunu tarpeelliselta vauhtia kiristääkkään. Hengitys tuntu tekevän töitä muutenkin ihan riittämiin. Sitten myö rupesin nykelöimään niitä vetoloisia. Parittomilla vedoilla oli enemmän penkkaa ja puuskittaista, varsin tujakkaa vastatuulta. Siitä huolimatta onnistuin vetämään vedot lähes nousujohteisesti vauhtienkin puolesta, en pelkästään sykkeiden. Vetojen ajat, sekä sykkeen avg ja max: 3:40- 169/176 3:34- 165/176 3:35- 172/181 3:29- 172/180 3:32- 176/182 3:09- 181/190. Päälle kunnon sipsuttelu loppuverkat ja homma paketissa. Vikassa vedossa oli jo hapotuksen tunnetta, en kuitenkaan sitäkään täysiä puristanu. Nuo viis ekaa meni anakin alapuolella, semmonen haisu on että anaerobinen kynnys tällähetkellä on tossa himpun päälle 180 bpm. Ite en täysin tyytyväinen reeniin ollu kun vedot joutu edestakasin hinkkaan, vituttaa vetää vetoja tollain kun ei saa tasapuolisia pätkiä. Alunperinhän piti intervallerit vetää purulla, reilun kilometrin kieppeinä, mutta sahkun purulle on vedetty 30cm kerros pehmeetä kivituhkaa. Sielä ei voi enää harrastaa ku korkeintaan motokrossia.

Loppuviikosta vielä torstaina 30-40min suunnistusreeni, ja lauvantai aamusta jonkinlaine puolikova herättelevä reeni. Muuten vaan välimellaneita ja verkkalenkkejä, että pysyy Holmeenin lihas toonukset hyvänä. Sunnuntaina sitten ennen sian pieremää mettään tekemään viikon pitkälenkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti