sunnuntai 6. helmikuuta 2011

TJ 60

Viimesinä neljänä tai viitenä keväänä olen viettäny viikosta kahteen viikkoon leiriä jossain etelässä. Joinakin keväinä kahteenkin eri otteeseen, esim viime keväänä kaks viikko portugalissa ja reilu viikko tanskassa. Se antaa uskoakseni aika ison etulyöntiaseman niihin verrattuna jotka viettää koko talven Suomessa ja tekee syksyllä lenkit vesisateessa ja kurassa, keskitalvella helvetin kovilla pakkasilla ja liukkailla teillä, ja loppukeväästä taas vesisateessa ja sohjossa. Pelkästään se piristys jonka itse henkilökohtasesti saan siitä että pääsee helvettiin täältä pimeydestä ja kylmästä on hyvä syy lähteä leirille etelään. Se on niin taivaallinen tunne kun pääsee sulalle juoksemaan ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen.
Tänä keväänä tyydyn katselemaan kuvia menneiden talvien etelän leireiltä. Ei sillä etteikö intistä olisi lomaa saanu, tässä tilanteessa ei etelään lähteminen vaan kovin järkevää olisi ollut. Juoksu kilometrit kun on melkein nollissa viimeisten 10 kuukauden aikana. Jos näillä pohjilla etelään lähtis joutuis todennäkösesti siirtymään kuivatelakalla kesken leirin, joku paikkahan siinä väkisin hajois. Rallatelluks se menis. Eikä paskassa kunnossa etelään lähteminen ole myöskään kustannustehokasta, tikissä pitää olla jo ennen kun lähtee. Kovassa kunnossa jaksaa sen kaks viikko hyvin harjoitella, paskassa kunnossa kone menee helposti punaselle jo viikossa.

Sitten toi hiihtäjä meni tilaamaan piikkarit, hehheh. Meni ja tilasi jokkut yleispiikkarit, porukka vissiin käyttää tota mallia enemmän korkeushyppykenkänä kun juoksupiikkarina. No ei se mitään, vuodelle 2016 on kuitenkin hommattava kunnon tossut, semmoset millä alle 2 minuutin on mahdollisuus mennä. Nuilla piikkareilla ei yli 400m vetoja oteta, jaltahan siinä hajoaa. Ens kesänä on ohjelmassa ainakin kerran viikossa henkeseleitä, ilman kenkiä. Oppii hiihtäjä käyttään siinä nilkkaa. Tosin tällä hetkellä hiihtäjän askel on ehkä jopa sirompi kuin omani, meikäläinen kun on tottunut runnomaan voimalla.

Schönbeck osaa rytmittää Storbacka ei. Se on faktan arvoinen tosiasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti