tiistai 1. helmikuuta 2011

Pitsaperjantai

Kyllähän sen nyt tollanen +130kg mcdonaldsin mätisäkkikin tajuaa että PK:ta tehdään sen takia että jaksetaan tehoja ja kilipailuja. Hiihto ja suunnistus nyt on vaan niin helvetin erilaisia lajeja että näkemyseroja löytyy asiaan jos toiseenkin. "Hiihtäjien tuntien keräilystä" oon kuullu suunnistajan useasti puhuvan. Mitä vittua. Tuntien keräilynä käsitän sauvakävelyn ja pitkät hiljaset maantiefillari rullailut. Tuommosia reenejä oon tehny lähinnä tehojen jälkeen. Huoltavina, paska-aineiden liikuttajina ja väsyneen lihaksen ensiapuna ja alkukesästä kivijalkaa valaessa. Ikänä en oo aamulla miettiny että "pitäis saada 18h kasaan tällä viikolla käynpä vielä sauvakävelemässä" Ei näin. Joka reenillä haetaan jotakin. Selailin tossa vanhaa hpk:ta kaudelta 2008-2009. Tässä nyt yks viikko.

19.5.-25.5. Tuolloin siis vielä lukiossa täyspäiväsesti.

Ma
lepo
JK. 0.30h verryt + loikkah. 1.00h + KP 0.30h

TI
PP 3.00h PK ala + JK 1.00h huoltava
lepo

KE
lepo
SK 2.30h suo huoltava

TO
lepo
JK o.30h + 10*20sek max. + JK 0.30h

PE
lepo
RH 2.30h PK ala (sis. 3*20min TT)

LA
PP 3.00h PK ala maantie
JK 2.00h PK ylä

SU
RH 2.30h PK ala (sis. 3*20min TT)
lepo

21h ja ei sekuntiakaan tehoja. Tälläkö tarkoitat tuntien keräilyä ja liian monipuolista neppailua? No jokatapauksessa tuossa kuussa tuli "neppailtua" liki 80h. Toukokuussa. Erittäin tärkeä reenijakso. PK pohjan valamista sitä varten että syksyllä jaksaa rellestää. Siis tehojen kanssa.

Juoksija tehdään juoksemalla, uimari uimalla ja hiihtäjä hiihtämällä. Eiku ei. Pari ekaa ehkä pitää paikkansa mutta hiihtäjän täytyy tehä muutakin ku hiihtää. Eihän se oo edes mahollista. Kesällä? Rullilla? Joku hurja täälläpäin sitäkin oli kokeillu 70-80 luvulla. Siis rullilla koko kesä, ei muita harjotusmuotoja. Kolmet rullat ja 5 paria sauvoja tuhoutu ja lankku ei luistanu talvella minnee. "Neppailijat" nauro partaansa. Mutta joo vaikkakin yritän kovasti puolustaa hiihtäjien harjoottelua. Luotan täysin ja sataprosenttisesti juoksuvalmentajaani suunnistajaan.

Tässä kohtaa tekee nyt mieli itkeä mun huonoa. No entiä mitä huonoa mut huonoahan tää nyt yleisesti ottaen on. Elämä on huonoa niin kauan ku ei tunnu siltä. Ja nyt ei tunnu miltään eli huonoa on. Alotetaa vaikka tolla kestävyysurheilun vitutuksella joka on ollu aika saatanan vahvaa viimiset kaks vuotta. Vuonna kakstuhatta ja seittämän luulin, uskoin, halusin, uskoin ja uskoin vahvasti että musta tulee hiihtäjä. Ammattilainen. Ha ha että naurattaa nyt. No tuli valmentaja joka on tehny samantyyppisestä kaverista maailman huippuhiihtäjän. Reenimäärät nous. Suksi ei liikahtanu. Tai liikahti muttei niin kun tolla panostuksella saattais luulla. SM kilpailut. Ihan päin honkia. Itku tuli. Kyyneleet. Keväällä yks hyvä hiihto. Valmentaja valo uskoa. Toinen kesä reenattiin vielä enemmän. Suksi kulki vielä vähemmän. Usko loppui. Ei itkua. Iso vitutus ympäri talven. Ei kiinnostanu. Henkisesti käsittämättömän rankkaa. Tänä keväänä reenasin koska se on kivaa. Armeijassa hiihto alkoi maistua ku ei päässykkää reenaamaa. Syksyllä pääsi. Oli toivoa paremmasta. Suksi kulki lapissa. Ehkä liikaakin. Kipeenä. Kipeenä. Ja kipeenä. Viime viikko joulukuun alun jälkeen eka viikko jolloin sain reenattua laadukkaasti. No ei musta ikinä mitään tuu. Kymenlaakson piirinmestaruuden voitan kymmenen vuoden päästä. Se riittää. Ja sitte toinen juttu. Yhteiskunta luo tällä hetkella käsittämättömän kovia paineita mua kohtaan. Kauheessa puristuksessa olen. Intin jälkeen? Töihin? Minne? Kouluun? Minne? Millon? Pääsykokeet? Mikä musta tulee isona? "entie saatana" niinku suunnistajalla useesti on tapana sanoa.

Kävin tänään lenkillä. Latu oli pehmyt. Väsyin siihen. Tais tulla jotain 3h. Huomenna jos pari reeniä. Aamulla suksilla tehoja, illalla jalalla vetoja! Tänään tarraantu lenkillä pesiin paikallinen yleisen sarjan kilpahiihtäjä. Tuli siinä sitte kaiken muun paskan ohella juttua ravinnosta. Sano syövänsä aina lenkin jälkeen Grandiosan pakastepitsan:

- Viikossa tulee yleensä vedettyä yks perhelörjä, pari normipitsaa ja ehkä pari slurgeria ja joka lenkin jälkee Grandiosa.
- Miks Grandiosa? Sellasta einespaskaa.
- Ne on hyviä. Niis on paljo mausteita.
- Mitä mausteita ???
- No niitä E220, E303 ja mitä niitä nyt onkaa.

Ei järin fiksu kaveri. No mitä muuta voi olettaa ku hiihtää ja vielä kilpaa..

Kävin myös kirjastossa ettimässä tulevaisuutta. Ei löytyny. Mukaan tarttu Juha Väätäisen ja Martti Vainion kirjat.

2 kommenttia:

  1. Vainion kirja on ihan paska, ei kannata edes lukee. Rolf Haikolan Menestyksen portaat on hyvä, se kertoo Vireenin harjottelusta, ehkä vähän turhankin tarkkaan, se on jumalauta 10cm paksu. Paras ois, jos saisit jostain Sinkkosen Karin Juoksukirjan, se on legenda.

    VastaaPoista
  2. Lukasin eilen tuon väätäisen kirjan. Hieno mies!

    VastaaPoista